Mijn weblog

we're all smoke

Claire
26/03/2007 | 23:23 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik zal het maar gewoon vertellen zoals het is.
Ik ben weer begonnen met roken.

Hoe dat nou zo precies gebeurde, ik weet het niet.
Het begon natuurlijk met een paar hijsjes in de kroeg. Uweetwel.
Toen een hele sigaret. Daarna was het alleen op feesten en partijen. En in het weekend. Binnen twee weken stond ik met mijn doorrookte collega's te dampen op het bedrijfsdakje.
Daarna ging het snel bergafwaarts. Of opwaarts. Het is maar hoe je het ziet.
Vorige week kocht ik voor het eerst in 5 jaar een pakje sigaretten. En het voelde helemaal niet zo verkeerd. Gek genoeg.

In mijn huis wordt niet gerookt. Nog steeds niet. In mijn auto ook niet. Alhoewel ik vanmiddag wel op het punt stond, toen ik met 3dubbele haast even het centrum van onze zonnige hoofdstad moest doorkruisen. En de sigaret die ik in mijn hand had toen ik later in de auto stapte, heb ik ook maar weer uitgemaakt.

Het is niet dat ik het inhaleren van rook op zich nou zo lekker vind, het is de handeling. Een sigaretje uit het pakje halen en aansteken; ik hou ervan. Kennelijk nog steeds. Heel erg hou ik er kennelijk van.
Ik hou er ook van om, als het al heel laat en donker is, op het balkon te staan en een beetje de straat in te turen. Dan is een sigaret een leuk excuus.
En ik had natuurlijk eerder op de avond ook net een net-echt-live concert van Julio Igelsias gemist als ik niet even op het balkon van S. was gaan roken.
Maar ja. Om daarvoor nou je longen naar de klote te helpen...

Sommige mensen zeggen dat ik stress heb, maar ik zou niet weten waarvan. Opmerkelijk genoeg gaan de zaken namelijk best wel leuk, lately.
Anderen beweren dat het iets te maken zou hebben met mijn poging De Niet Bestaande Zwangerschap te reduceren door minder te eten. Zij zeggen dat het een orale behoefte is.

Ik hou het er maar op dat gewoon een rare fase is.
Ik groei er wel weer overheen.
Nu maar hopen dat dat niet in de breedte is.

Reacties op we're all smoke

claverklaring 26/03/2007 | 23:24 uur
Smoke - Ben Folds Five
 
claver (aanvulling) 26/03/2007 | 23:25 uur
En ohja... ik weeeeeeeheeeeet dat het slecht is en dat het van weinig backbone getuigt en dat jullie al-le-maal heeeel erg in mij teleurgesteld zijn en whatever. Maar dat boeit mij es lekker niks! ha!
 
Mo' 27/03/2007 | 08:17 uur
nou... dan niet.
 
charlotte 27/03/2007 | 08:26 uur
ik ben al een keer of tien weer begonnen. het goede nieuws is: weer stoppen wordt steeds gemakkelijker. het slechte: weer beginnen daardoor ook. (ik rook nu niet trouwens even voor de duidelijkheid)
 
Pascal 27/03/2007 | 08:48 uur
Ik weet hoe het voelt. En als je het zo beschrijft dan krijg ik bijna trek. ;-) Dus stoppen nou. Ik heb veel pogingen gedaan. En steeds weer opnieuw begonnen. Totdat mijn lief er last van kreeg. Ze rookte zelf ook. Maar ze kreeg hartritme stoornissen ervan. Toen ben ik echt gestopt. Het heeft drie jaar geduurd voordat het verlangen gedoofd was. Ik ben er nu vanaf. Voorgoed. Denk ik.
 
Peter 27/03/2007 | 11:46 uur
Ben nooit aan 'roken' begonnen. Geen fratsen, dat scheelt.
 
Iver 27/03/2007 | 16:35 uur
Waaaaattttt lees ik nu..??? Mijn brabantse bloemkool die ik vast had viel zo op de grond..m'n zuster weer aan t roken...dat had ik niet gedacht hoor !!
Jij kan echt wel weer stoppen, succes !!
 
peet 27/03/2007 | 23:29 uur
Woooooow...
[spreek uit als 'ooooh']

Nou ja. Ik hou nog steeds van je. Hoor. :-)
 
Plaats jouw reactie