Mijn weblog

Will Not Play

Claire
03/02/2002 | 16:27 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Wat je beloofd hebt moet je doen, ook al is het een belofte aan jezelf. En dus toog ik gisteren met hooggespannen verwachtingen naar daar waar de cd?s ietsje goedkoper zijn dan ergens anders.

Twee van de door mij verlangde aankopen bleken niet voorradig en om niet helemaal teleurgesteld naar buiten te komen, zocht ik twee vervangers uit. Moet ergens mijn geld aan uitgeven tenslotte. Eentje van U2 en eentje van Racoon. De eerste goon omdat ik em wilde hebben voor in de collectie en de tweede omdat ik ?Feel Like Flying? zo?n vrolijk nummer vind en veel goeds heb gehoord over dit schijfje (waar genoemd nummer niet op staat, maar dat terzijde).

Leuke plaat, dat Here We Go, Stereo! Fijne liedjes en de grappige stem van zanger Bart sprak me meteen bij het eerste nummer al aan. Gezellige hoes ook.

Er zit er alleen een smetje op. Rechtsonder zit namelijk een wit stickertje. ? Will Not Play on PC/Mac?. Tenminste, ik dacht dat het een stickertje was. Maar nee. Pulken en krabben biedt geen soelaas, het ding zit goon in het hoesje meegebakken.

Allemaal leuk & aardig dat de platenboeren van Sony ons willen laten weten dat ze hebben verhinderd dat mensen de zorgvuldig te duur gemaakte cd?s op een goedkopere manier verkrijgen. Maar moet daar dan meteen tot twee keer toe een cdhoesje voor worden ontsierd? (op voor- en achterkant prijkt hetzelfde lelijke logo). En alsof de gemiddelde luisteraar helemaal achterlijk is, op het textboekje en op het schijfje zelf kom je de boodschap ook nog een keer tegen.

U vindt dit misschien zeuren om het zeuren, het gaat tenslotte om de muziek op het schijfje. Daar is ook verder niks mis mee. Integendeel; zeer geschikt om in de gebrande versie aan geinteresseerden door te spelen. Maar je zal maar de ontwerper van de hoes zijn. Doe je je best om het geheel een beetje leuk te presenteren, stansen ze er in de fabriek ff een niet geintegreerd, veel te opvallend plakkertje op.

Ik ben erg benieuwd wat die jongens van Racoon daar nou zelf van vinden. Zouden ze er van balen? Of staan ze in gedachten ook met dichtgenaaide monden op een poster om ons te beletten hun muziek te verspreiden? Misschien kan het ze verder geen fuk schelen, kan ook. Hoewel...in het nummer 'Biggest Fan' zingen ze I promise I won't download anything. Ik ga er voor mijn eigen gelijk maar even vanuit dat het hele nummer ironisch bedoeld is. Want ik vind er in ieder geval behoorlijk wat van!!

Reacties op Will Not Play

T 03/02/2002 | 17:08 uur
Maar klopt het echt? Is ie oncopieerbaar? Of is het gewoon een loos dreigement? Want ik wil hem nl ook wel:)
 
roelof 04/02/2002 | 16:40 uur
Bij mij doet'ie het wel (op de PC dus, enz)... Ik herinner me wel dat er op de fansite ook over gekletst is http://www.logi-x.com/forum/index.php?s= ) maar dat is al wat langer geleden... Over biggest fan is er ook het nodige geschreven, maar het gaat dus niet over een bepaalde fan, volgens racoon...

Wat vind je van "back you up"?

Overigens, vanavond doen ze een flashback (fait no more) in utrecht... en ik ben daar bij...
 
Plaats jouw reactie