Mijn weblog

working 10 to 6, what a way to make a living

Claire
06/10/2004 | 21:57 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ja. En toen wilden jullie allemaal weten hoe het op Het Nieuwe Werk was.
Nou...eh. Leuk wel. Denk ik.
Ik heb nog niet zoveel te vertellen na 2 dagen.

In het reactiedinges vroeg iemand wat ik psies doe. Dat weet ik al wel.
Ik moet dus eerst heel veel bellen. En met mensen praten. En dingen opzoeken. Daarna mag ik dan af & toe ook een klein beetje buitenspelen. Ik hou het allermeest van buitenspelen. In dit geval ga ik bij iemand die ik heb opgebeld op bezoek en dan gaan we heel lang praten over televisie van vroeger. Toen het nog in zwart-wit was enzo. Dan ga ik dat daarna allemaal opschrijven en aan mijn collega vertellen. Die zoekt daar dan plaatjes uit het grote donkere archief bij. Dan geven we dat allemaal aan Jos. En Jos gaat dan op een bank zitten in een studio met die iemand waar ik bij op de thee was. En dan heb je een tv-programma.
In het kort dan he, in het kort.

Verder kan ik ook nog vertellen dat ik bovenstaande allemaal doe in het AKN-gebouw. Het belangrijkste van in het AKN-gebouw werken is dat je een pasje hebt. Zonder dat pasje kan je namelijk niet door het glazen poortje. Toen ik twee jaar geleden in hetzelfde gebouw werkte, was dat poortje er nog niet. Had je gewoon een hekje. Ik ben nog geen 1x goed door het poortje gekomen. Mijn hand-oog coordinatie is ook niet zo goed. Hbe je wel nodig voor zo'n poortje. Je moet namelijk het pasje voor zo'n dingetje houden en dan op de juiste wijze tussen twee draaiende glazen panelen door schuifelen. Dat is vooral 's ochtends best ingewikkeld voor mij. Ik hoop het aan het eind van de week onder de knie te hebben.

Het is sowieso wel een beetje een toestand, zo'n pasje. Want dat pasje is van levensbelang. Zonder pasje mag je niks. Je kan dus het gebouw niet in, dat is al best onhandig werken. Vooral als het regent. Maar je kan dus ook niet printen, kopieeren, faxen, lunchen of koffie en/of thee halen. Heb je allemaal dat pasje voor nodig.
Nog belangrijker dan het hebben van het pasje is dus eigenlijk dat je het pasje niet kwijtraakt. Ik controleer ongeveer 10x per dag waar ik het pasje psies heb gelaten.
Dus dat doe ik ook nog.

Wat ook even wennen is: er is geen MSN. Magnie en kandusooknie. (neehee ook geen messenger via de browser of msn2go en dat soort. Duhuh. Heus wel geprobeerd) En dat kon 'vroeger' allemaal wel. Killing for my social life natuurlijk. (Maar ga dan ook es gewoon aan je werk, claver! Klaar met dat gelanterfant op het internet nu! Oh. Ok.)
En ohja. Eén ding is in ieder geval wel hetzelfde gebleven. Ik was het al bijna vergeten. Je moet namelijk ook nog steeds heel snel plassen.

Zo. Nu weten jullie er weer van.
Questions anyone?

Reacties op working 10 to 6, what a way to make a living

Evert de Ridder 06/10/2004 | 23:28 uur
Wacht maar tot het mooi weer wordt en je moet met je brakke harses op je slippers door het poortje.
 
Sander.Nu 06/10/2004 | 23:41 uur
Ze hebben vast wel van die pasjes houders met een klem er aan, zodat je hem kan vastklikken aan je broek of iets dergelijks. Met een beetje mazzel zit er een automatisch oprolbaar touwtje aan zodat je pas aan je broek kan blijven :D (Nee, je hoeft niet te lachen, ik heb er een.)
 
Paola 06/10/2004 | 23:52 uur
een soortement van ziekenhuisponskaarje dus....dat ze nog geen chip in je bovenarm gejenst hebben....let maar op...gaat heus gebeuren ;-)
 
claver 07/10/2004 | 10:01 uur
sander...die dingen hebben ze wel..zit ook om mijn pasje heen. maar jij je snapt troch OOK wel dat zo'n lillik ding echt ontzettend enorm mijn outfit bederft. Bovendien loop je voor lul:)
 
Simone 07/10/2004 | 11:43 uur
Nog meer stress... relaxed op de wc zitten kan ook al niet meer... waar zijn we nou eigenlijk helemaal mee bezig!
 
Plaats jouw reactie