Mijn weblog

you can ring my bell (ring my bell, ding-dong-ding)

Claire
29/01/2006 | 14:02 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik woon op de tweede verdieping van een gebouw dat huisnummer 23 draagt.
Bij de voordeur van nummer 23 zitten 3 bellen.
Voor elke verdieping eentje. Logisch.
Bij de bovenste en de onderste bel zitten naambordjes geplakt. Bij mijn bel niet.
Het is namelijk de bedoeling dat iedereen eenzelfde naambordje krijgt. Die naambordjes worden gemaakt door de VVE. Ik heb maanden geleden zo'n bordje besteld maar ik denk dat de VVE een trage instantie is.
Nou zit ik op zich niet dringend om zon bordje verlegen want iedereen die bij mij lansgkomt weet toch al hoe ik heet en dat ik op 23-II woon en aldus op welke bel ze moeten drukken om mij de deur te laten openen.
Het is allemaal niet zo moeilijk.

Denk je.
Want het gebeurt regelematig dat er mensen bij mij aanbellen terwijl ze bij mijn boven- of benedenburen moeten zijn. Kan gebeuren natuurlijk, maar toch snap ik het niet.
Dat je niet weet hoe de mensen heten bij wie je gaat aanbellen is nog tot daar aan toe. Maar hoeveel klassen op de lagere school moet je nog een keer overdoen als je niet kan bedenken dat als je bij iemand op verdieping 1 of 3 moet zijn en er zijn 3 bellen, je in ieder geval NIET hoeft aan te bellen bij de TWEEDE BEL!
Want dan zal die wel van de TWEEDE VERDIEPING zijn, he Einstein??!
Damn.

Nu is mijn benedenbuurman net verhuisd naar onbekende lokatie.
Lekker rustig aan het verkeerdeaanbelfront, zou je zeggen. Maar niet heus.
De benedenbuurman heeft namelijk ongeveer zijn hele huisraad te koop gezet op marktplaats of eBay of weet ik veel wat voor plaatselijk sufferdje.
Ik dnek dat hij met half Nederland heeft afgesproken dat ze die spullen vanmiddag komen ophalen.
Er is nu al drie (3!) keer verkeerd aangebeld.
Een keer voor een kast, voor een bureau, voor tafeltjes. Whatever.
Ik ben verbaasd dat die buurman nog zoveel meuk in zn huis heeft.

Zojuist werd er voor de vierde keer gebeld.
Of hier pietersma woonde. "NEEHEE!" schreeuwde ik bijna.
Want ik wil de deur niet opendoen voor iemand die niet eens bij mij op visite komt. Het is namelijk vrieskou buiten. En dus ook best koud op onze overloop of hoe heet zon gang.
"U moet op 1 zijn, zeker? U heeft nu op twee aangebeld. Daar hangt toch geen bordje met Pietersma?" Vroeg ik nog.
Nee, daarom juist. Er hing geen bordje.
Dat was de enige reden waarom ze op twee had aangebeld.

Jezus.
Sommige mensen zijn goon echt dom.

Reacties op you can ring my bell (ring my bell, ding-dong-ding)

claverklaring 29/01/2006 | 14:02 uur
Ring my bell - Anita Ward
 
San 29/01/2006 | 15:11 uur
Bij mij hetzelfde verhaal. Ik woon op 1-hoog en het gaat hier maar tot 3-hoog, dat kun je óók van buiten zien. Dan zitten er 4 bellen bij de deur. En niemand die bedenkt dat de onderste begane grond is, de 2e mijn bel, de 3e.. enz. Ik snap het niet dat mensen verkeerd op de bel drukken. Echt niet.
 
El 29/01/2006 | 17:48 uur
En je had wel een goeie verstandhouding met je oude buum? Dat ie niet dacht: "Ik weg, en dan zal ik háár van hierboven eens krijgen. Zet ik bij die mail gewoon dat ze bij de bel-zonder-bordje moeten aanbellen..."???
 
Agnes 29/01/2006 | 22:15 uur
Als houder van een naambordje en een uniek huisnummer kan ik melden dat het dan nog lastig is voor sommige mensen om op het goede belletje te drukken bij de ingang van mijn trappenhuis. Zo zou je denken dat ze bij mijn Duitse achternaam niet gaan aanbellen om vervolgens naar de meest exotische namen te vragen. Niets is minder waar. Ik zeg dan wel: "Waar heeft u aangebeld, en welke naam stond er bij dat knopje", en bij de 2e blik zien ze dan inderdaad dat er een volledig andere naam staat. Ik vind het vreemd, en verdenk veel aanbellers ervan dyslectisch of analfabeet te zijn.
 
Tjarko 30/01/2006 | 09:25 uur
U ben getagged :-)

http://www.ditadres.com/index.cfm/m/reaction/log/1A68E591-11D8-29D5-AA76-3ECA9CD4C944
 
Plaats jouw reactie