Mijn weblog

ze moeten mij ook altijd hebben

Claire
07/12/2004 | 13:07 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik heb een gedoe.
En als ik ergens de pestpokke aan heb, is het wel gedoe.
Gedoe is het stomste dat er is.

Het gedoe betreft dit log (ik heb ook wel ander gedoe hoor, maakt u zich geen zorgen. Maar daar heeft u nu es ff lekker helemaal niks mee te maken ha!) en ik weet niet wat ik er aan kan doen. Misschien dat één van u het wel weet. Dan hoor ik dat graag. Het is namelijk zo.
Sinds een week of twee, drie word ik namelijk soort van gestalked. In het reactiedinges verschijnen berichten als:


online poker

Here are many reasons I post here , thanks for posts before but I really
recommen this website *piep* . Please refer to our *piep* to our best greetings.


Dat is natuurlijk al een ram-irritante boodschap. In fout Engels ook nog. En dan is het er niet eentje. Neen mesjeu! het zijn er meteen 300 per dag ofzo. Het is net alsof er iemand al mijn postjes afgaat en steeds op copy paste drukt. Een of ander irritant tooltje dat iemand bedacht heeft en op mij botviert.
Vervelende bijkomstigheid is ook nog; de reacties die hier worden gespuid, worden rechtstreeks naar mijn meelboxje verzonden. Normaal gesproken is dat wel leuk en handig want je ziet nog es wat mensen op ouwe postjes te melden hebben. Maar ik schrok vobbeld best wel toen ik in de AllesMakkelijk in Londen ineens 921 nieuwe mailtjes voorbij zag trekken.

Nu heeft mijn persoonlijk loghostprovidertevensheldpdeskintwijfelachtigetijden-achtig persoon (haai sander) voor mij uitgevogeld dat je in Movable Type (het ding waar ik deze postjes in tik, voor de leken onder u:)) een lijst kan aanmaken waarop je dan de urls of ipnummer van die irritante boodschappen kan invullen en ze zo kan verwijderen uit al je reactiedingesen. En daarna blocken. In die lijst staan 2973 urls en woorden waarop gechecked wordt. Ik vind 2973 best wel veul.

Het duurt eeuwen voordat het geladen is en soms ziet ie een heel stel irritante texten over het hoofd, maar het de-spamlijstje werkt an sich wel. Toch verzinnen de spammers iedere keer weer een net iets andere (niet eens bestaande!!) url of naam. Of posten vanaf een ander ipnummer. En krijg ik dus niet alleen 200 irritante klote reclametjes in mijn reactiedinges, maar ook even zoveel mailtjes.
Ik wil dat niet. Dat moet weg! En wel nu!

Ik vraag me trouwens ook af of er nog meer loggers in hun reactieding geterrorisseerd worden door gokpaleizen, penisvergroters en andere randdebielen. Niks over gehoord, niks over gelezen. Ik weet dan ook echt niet waar ik het aan verdiend heb.

Ze moeten ook altijd alleen mij hebben.

Reacties op ze moeten mij ook altijd hebben

George 07/12/2004 | 13:53 uur
Commentspam heet dat Claver. De naam van je reaktiescript wijzigen, dat kan. Of dit (http://www.bradchoate.com/weblog/2004/11/05/mt-dsbl) ding erbij installeren. Dat helpt ook.
 
Lynn 07/12/2004 | 17:21 uur
Ik heb het wel in het gastenboek van een site die ik beheer. Loei-vervelend! Maar nou ja, gelukkig nog niet in de orde van 200 per dag, dat zou wel heel naar zijn.
 
charlotte 07/12/2004 | 17:32 uur
mij ook! ze moeten ook mij hebben! zwaar irritant is het.
 
JW 07/12/2004 | 17:47 uur
Je commentscript hernoemen lijkt te helpen.
 
Djasp 07/12/2004 | 18:49 uur
Djasp heeft geen last van commentspam. Alleen van hersenloze debielen die niet kunnen lezen.
 
CasaSpider 07/12/2004 | 19:36 uur
De beste oplossing is je comments 'dicht' zetten na ongeveer twee weken. Normale mensen reageren toch niet op posts van een paar maanden oud, comment-spammers juist wel.
Op tijd dichtzetten in combinatie met de mt-blacklist zorgt bij mij voor hooguit 1 comment-spam per maand tegenwoordig...
 
Hansje 07/12/2004 | 20:59 uur
Ik ken een paar weblogs die daar ook last van hadden en inmiddels oplossingen hebben gevonden:
www.woordenaar.nl
www.jeannesweblog.nl
www.pbdoetmee.nl/mt
(En dit is géén spam - misschien hebben zij nuttige adviezen voor je, al heb je er daar inmiddels al een paar van gehad.)
 
Lars 07/12/2004 | 23:54 uur
Ik heb net bij m'n moeder MT Blacklist geïnstalleerd:

http://www.jayallen.org/projects/mt-blacklist/

Simpel, effectief. Vraag Sander (haai!) maar even oftie het voor je regelt.
 
Lars 08/12/2004 | 00:04 uur
Na herlezing (en een vermaning van de uitbaatster dezes logs) kom ik tot de conclusie dat deze al is geïnstalleerd. Aha.
 
KatYo 08/12/2004 | 14:43 uur
Oeioei, wat een gedoe inderdaad. Ik heb er zelf (nog? hopelijk nooit) mee te maken gehad en hoop dat dat zo blijft.. Geen tips van mijn kant dus, alleen een welgemeend opbeurend schouderklopje!
 
Sander 09/12/2004 | 11:16 uur
Het comment script hernoemen is een goede tip. Als deze reactie er staat werkt dat.
 
Plaats jouw reactie