Mijn weblog

Dikke Tee

Claire
17/12/2001 | 23:25 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Vanavond was ie weer op de buisch, Phillip Freriks met zijn moeilijke zinnetjes. Als ik de kans heb, doe ik graag & ijverig mee aan het Groot Dictee der Nederlandse taal. Niet dat ik zo'n enorme taalpurist ben, maar ik mag mezelf graag testen op vanalles en nog wat. Vroeger deed ik altijd een wedstrijdje met mijn vader; wie heeft de minste fouten. Traditiegewijs won hij altijd. Maar nadat ik het huis uitging, werd het verschil in fouten steeds minder (en nee ik speelde niet vals). Drie jaar geleden won ik voor het eerst van hem. De arme man. Was dat niet het jaar dat ze voor het eerst hget woord e-mailen in Het Dictee verstopten? Dat zal hem leren te zeggen dat ie geen computer nodig heeft!

Vlak voordat Het Dictee vanavond begon belde ik hem

- Zit je klaar?

Waarvoor?

- Voor Het Dictee natuurlijk!!

Hmm..oh ja ik weet nog niet of ik daar aan meedoe doe dit jaar
(dit van de man die drie videorecorders inde aanslag heeft en die, zonder overdrijven, de teeveebode uit zijn hoofd kent)

- Nou ja zeg! Waarom niet?

Janouja, die nieuwe spelling, ze maken het veel te moeilijk...

- doe nou niet zo flauw, wie weet win je wel weer een keer van me

Okee, ik pak even papier en pen


Ongeveer drie nanoseconden na de laatste correctiewoorden gaat de telefoon.

En?

-ja, ik tel nog....32 fout

...

- en jij?

Hmpf. Vijfenveertig. Belachelijk! Geciseleerd, dat is toch geen woord? En wie weet nou hoe je gee-e-mailed schrijft?


Ergens krijg ik het vermoeden dat mijn vader mij laat winnen.

Maar dat kan ik natuurlijk ook gewoon een beetje hopen.

ps; Tijdens het tikken van dit stukje heb ik uiteraard elke woord gewogen en drie keer omgedraaid. Geen idee of er nog spelfouten inzitten. Tiepfouten ongetwijfeld. Maakt ook niet uit. Ik blijf toch goon gemailed zeggen.

Reacties op Dikke Tee

San 18/12/2001 | 08:09 uur
Ik vind het er niet uit zien.. "geƫ-maild".
 
Plaats jouw reactie