Mijn weblog

everybody listens to the radio

Claire
11/10/2003 | 23:47 uur
in de categorie De wereld volgens

 


In casa claver staat bijna altijd geluid aan. 's Avonds komt dat meestal uit de tv, maar overdag eigenlijk even vaak uit de radio als uit de cdspeler. En als de radio aan staat dan eigenlijk altijd op 3fm. Goon, omdat ik dat de fijnste zender vind. En er niet om de 15 minuten irritante reclames van beltonen en ander geschreeuw doorheen kotm zoals bij 538 and such. En ik ben fan van stendersvroeg, gezellig tijdens het douchen en aankleden enzo.
In het weekend staat de radio daarom automatisch ook altijd op 3fm afgestemd. Niet dat er iets is dat ik dan per se wil horen ofzo, alleen op zondagmiddag luister ik -als ik thuis ben- graag naar BNN's That's Live. Want je weet maar nooit of je ineens een leuk bandje voorgeschoteld krijgt. Eigenlijk fungeert de radio bij mij meer als achtergrondbehang dan als daadwerkelijk iets om naar luisteren. Bovendien lijkt de muziekkeuze van de nwe oppperhoofden van 3fm steeds verder van mijn smaak te staan. De volumeknop gaat dan ook zelden helemaal open in casa claver.

Maar vandaag heb ik de radio maar liefst twee maal harder gezet. En dat was eigenlijk omdat ik iets hoorde dat ik niet wilde horen en ik er toch zeker wilde zijn dat mijn oren mij niet bedrogen. De eerste keer was vanochtend. Of het begin van de middag. In ieder geval toen ik nog net zo heel lang uit bed was. Dus dan ben ik al eigenlijk niet op mijn allerbest en alertst.
Ik rommelde wat in en om het huis (nu het nog kan, zeg maar) en dacht tot tweemaal toe dat ik eem smsje kreeg. maar nee. Vond het wel verdacht zacht smspiepje, maar toch. Toen ik voor de derde keer meende een bericht te krijgen begreep ik pas waar het vandaan kwam. Het was het nieuwe programma http://www.bnn.nl/view/542/1209/852140 Spam dat zijn naam eer aandeed. Want tijdens de gesprekjes van prentetator EgbertJan Weeber en zijn sidekick hoor je daar steeds sms-piepjes, telefoons rinkelen en mail binnenkomen. Aaargh! Psies een van de hoofdredenen waarom 538 nooit uit mijn speakers mag klinken. k begreep ook toen pas hoe geconditioneerd ik al ben door al die geluidjes. Ram-irritant, al dat alert-lawaai uit de radio dus. En bovendien nergens goed voor. Afschaffen, en wel onmiddellijk!

Ik heb de radio daarom maar snel ingeruild voor wat kalmerende muziek uit eigen collectie. Zal u niet vermoeien met titels en uitvoerenden, maar op zeker moment kwam in een lied het woord bonensoep voor, waardoor ik achtereenvolgens eerst misselijk en daarna hongerig werd. Ik moest naar de supermarkt.
Daarvan thuisgekomen was ik het geluidjesdebacle al weer vergeten en zette dus vol goede moed de radio weer aan. Op naar de keuken, tas op tafel, kasten open, boodschappen uitpakken, dat werk. En toen hoorde ik het ineens.
IK dacht eerst dat ik per ongeluk een andere zender had aangezet. Maar nee. Controle van de display en het draaien aan de volumeknop bevestigde mijn vermoeden.
3FM draaide een heel nummer van Frans Bauer.

Want ons Franske blijkt ineens ook in de topzoveelmegacyberchartdinges te staan. En duys gaan we em waarschijnlijk iedere dag horen op 3fm. Ofzo. Zou dat nou toch de invloed van de tv zijn? Nu is ie op tv en een hype en hip dus nu kan het wel? Raar.

Een Ons Geluk
het leven draait te vaak alleen om centen
de mensen kijken wat een ander heeft
en ga je meer dan één keer op vakantie
dan zeggen ze   dat je met schulden leeft
en koopt de buurman weer een nieuwe auto (auto)
dan gaan de roddels vrolijk over straat
de mensen zouden beter moeten weten
waar het ?t leven toch om draait

geef me maar een ons geluk
da?s meer dan een pot goud
pas er wel voor op dat je geen luchtkastelen bouwt
want het leven    duurt maar even
alles gaat zo weer voorbij
geef me maar een gulle lach  
dat maakt mij miljonair
want met duizend tranen  daarmee kom je niet zover
want juwelen dragen velen
maar geluk dat maakt je blij

je moet niet altijd naar een ander kijken
jaloers zijn ach  dat heeft zo weinig zin
de mensen zullen altijd blijven wijzen
maar leef je leven fijn met je gezin
dus gun een ander hele mooie dromen (dromen)
je weet dan dat ?t jou niet slechter gaat
want al die bluffers zullen er nooit komen
laat ze maar gaan  met hun gepraatach ja. Hij zal wel gelijk hebben ook, Franske.
En is eigenlijk nog veel erger dat K3 nog een plaats of 5 hoger staat genoteerd.

Reacties op everybody listens to the radio

Plaats jouw reactie