Mijn weblog

het gras nog groener dan in appelscha ik ga naar amerika

Claire
27/09/2005 | 16:42 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik vind New York denk ik de coolste stad van de planeet. Ik ben heus niet in alle steden geweest en ik Amsterdam en Barcelona staan ook nog steeds in de top3. Maar toch. New York, mensen! City that never sleeps. Dat klopt. Elke stap die je zet, kijk je je ogen uit, om elke hoek stap je in weer een ander decor. Of je nou in financial district, op Ellis island, in little italy, Greenwich village of ja, zelfs Brooklyn staat, overal is iets leuks te zien.

En dan kan ik nu wel verhalen van dat we als dommige hollanders keer op keer een deja vu hadden omdat ook deze metro weer niet down maar wel uptown ging maar we even vergeten waren te kijken. Dat suppoosten in MOMA eigenlijk maar een beetje chagrijinige sjakies zijn en dat dat stom is omdat ze de hele dag naar leuke plaatjes mogen kijken voor niks, dat het bovenop Emipre State Building 's avonds net zo mooi is als overdag maar dan met lichtjes erbij, of dat het niet uitmaakt of je om 0900 of om 1230 in de rij gaat staan voor Letterman want het is goon een kwestie van geluk in de loterij, dat er in greenwich village leukere mensen om mee te minglen zijn dan in de bar om de hoek, dat all you can eat echt all you can eat betekent, dat schoenen in amerika veel goedkoper zijn dan bij ons en shirtjes eigenlijk ook en cd's en boeken..en..en..en..of dat het gras in central park echt heel sappig is en dat een B&J's New York Super Fudge heus wel beter smaakt op 5th avenue dan in de Leidsestraat en dat ik er maar niet over uit kan dat er altijd, op elk tijdstip van de dag of nacht zoveel verschrikkelijk veel mensen op de been zijn. En natuurlijk dat eigenlijk alles en iedereen in amerika nog steeds harstikke doorslaat als je ze maar enigzins de kans laat.


japserjohnsmap.jpg
(Voor degenen die de symboliek van het plaatje niet snappen: dit ben ik in het Museum of Modern Art
in New York en ik kijk naar 'Map' van Jasper Johns. Het schilderij moet een kaart van Amerika voorstellen.
Wat leuk & illustratief bij dit stukje, zeg)



Maar goed. dat vertel ik dus allemaal niet.
Had jullie maar mee moeten gaan. Of zelf naar New York. Een keertje.
Dan weet u namelijk waar ik het over heb. En dan weet je ook; je houdt er van of je houdt er helemaal niet van, van doorslaan en amerika. Een tussenweg is volgens mij niet mogelijk.
Zoals u weet: ik hou er van. Ik ben daarom nog helemaal niet klaar met amerika. Misschien zelfs ook niet met New York. Maar voor mijn portomonnee en bankrekening is het beter om er eventjes weg te blijven.
Maar volgend jaar..ja! Volgend jaar!
Volgend jaar dan ga ik weer naar amerika. Wat ik u brom.

Reacties op het gras nog groener dan in appelscha ik ga naar amerika

cockie 27/09/2005 | 17:51 uur
Je hebt me overtuigd.
 
claverklaring 27/09/2005 | 17:53 uur
Kinderen voor Kinderen - Amerika, Amerika
 
lijn 27/09/2005 | 19:22 uur
Gelukkig maar dan dat het al bijna oktober is!
 
Marie 27/09/2005 | 19:23 uur
Hier ook een deja vu, maar dan anders: ik was er 3 weken geleden. En ja, ik heb alweer heimwee. Ik zou er niet willen wonen, maar er weer heen echt wel.
 
peet 27/09/2005 | 22:25 uur
ah welja, tis bijna januari!


ps: cockie is echt sneller dan het licht he? :-)
 
bouws 28/09/2005 | 11:44 uur
prachtig schilderij overigens. heb je daar meer plaatjes van?
 
hansb 01/10/2005 | 19:38 uur
NY NY, a city so nice, they named it twice!
 
Renesmurf 02/10/2005 | 15:15 uur
Ik ben er nog nooit geweest.
Ik vind het ook maar een gevaarlijk land, iedereen mag een wapen dragen daar, brrr.
 
ceebee 20/10/2005 | 20:14 uur
wil er al jaren heen. krijg de centen nooit bij elkaar.
 
Plaats jouw reactie