Mijn weblog

if you buy this record your life will be better

Claire
31/01/2005 | 22:22 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Gavin DeGraw
Michael Tolcher
Howie Day
Jesse Malin
Marc Broussard
Christopher Jak
Teitur
Josh Kelley
Jason Mraz

Zomaar een rijtje namen. Ooit wel eens iets van hen gehoord? Nee? Niet?
Ik ook niet. Tot voor een maand of wat geleden tenminste.
Kwam hun namen tegen door een wat uitdehandgelopen surfsessie. Uweetwel hoe dat gaat. Je komt ergens een naam tegen, je googled wat, leest wat, hoort wat, klikt een linkje aan, hoort nog iets, leest wat, klikt nog verder , etcetera enzovoorts. Totdat ik een hele iTunes vol met liedjes en namen had staan waarvan ik eigenlijk geen idee had wat ik er nou psies mee moet. ~of wat wat ook weer was.

t' Enige dat ik weet is dat ik het allemaal wel aangenaam en aardig vindt klinken.
Hier een beetje Ryan Adams-achtig, daar een beetje Jack Johnson-invloed. En die eerste leek best wel op Jamie Cullum, terwijl de laatste dan toch weer iets meer van John Mayer weghad. Allemaal jongetjes met gitaar of pianao in ieder geval. Just how i like them!
En okee, Howie Day en Jesse Malin deden heus wel een redelijk harde bel rinkelen want ze verkopen tenslotte plaatjes in ons land en/of stonden in een voorprogramma van een wat bekendere naam. Maar voor de rest dus no clue.

Dus ik ging met m'n lijstje maar es naar de allerlallergrootste platenwinkel die ik ken. Maar daar hebben ze helemaal geen plaatjes van deze jongens.
Wat stom. Zo wordt het natuurlijk nooit wat.
Er is al zoveel muziek, en ik lijk zo weinig tijd te hebben om het allemaal te beluisteren. En dan neem je de moeite om er voor naar een winkel te gaan, je wilt er ook nog heus wel geld aan uitgeven; kan het niet. Belachelijk.

En jahaa. Ik weet ook heus wel dat ik die plaatjes allemaal goon via het wereldwijde web kan bestellen. Maar dat is toch niet zo leuk als zelf kopen. Bovendien kan je dan niet eerst even proefluisteren of het echt echt echt wel wat voor mij is.
Dusch. Nu vroeg ik me soort van eigenlijk af, of een van u mij iets meer kon vertellen over de heren op bovenstaand lijstje (de urls ken ik al dankuvriendelijk). Of dat u wellicht zelfs in het bezit bent van een plaatje van een van hen. En mij ladus kon verstellen waarohwaar u het vandaan had.

En anders zit er waarschijnlijk echt niks anders op. Dan moet het wel. Zie ik geen andere oplossing.
Dan zal ik toch echt zelf in een echte real life amerikaanse platenwinkel die cd's moeten opkopen. Voor goedkoop.
Jezus. Wat een straf zeg.


Reacties op if you buy this record your life will be better

claverklaring 31/01/2005 | 22:23 uur
http://www.hugelyrics.com/lyrics/114415/Tamperer/If_You_Buy_This_Record_Your_Life_Will_Be_Better
 
George 01/02/2005 | 10:53 uur
Ik zag Teitur vorige week nog voor 8 euro bij Concerto liggen. En hij komt optreden, in het Patronaat. Ook dat nog.
 
lieke 08/03/2005 | 00:41 uur
ehh, heb jason mraz thuis in de kast! Even wennen, maar dan leuk! Vond m eerst een beetje veel van t zelfde, maar dat heeft ook wel weer iets. Impulsief gekochtr indertijd omdat een mede Jack Johnson fanaat me getipt had... Als je nog steeds benieuwd bent kan k je natuurlijk helpen! Leuke tips trouwens, ga ook eens op jacht naar de rest.
Laat maar weten! Groetjes!
 
Arthur 04/07/2005 | 11:23 uur
Fame in Amstedam heeft wel een paar cd's in dat rijtje, maar de prijsklasse varieert nogal
 
Plaats jouw reactie