Mijn weblog

ja vandaag houden we het droog

Claire
04/02/2005 | 13:14 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik weet niet of zoiets komt met de jaren, of dat ik goon zelf steeds labieler wordt. Of misschien is het iets anders. Maar steeds vaker ontroert muziek mij. Dat had ik vroeger nou nooit.

Woensdag was ik naar de film. Niet zomaar een film. Het was Ray. En die ging over het leven van Ray Charles. Mooie film, wel een beetje lang, met een briljante Jamie Foxx in de hoofdrol. Jamie kan natuurlijk vast een plankje af gaan stoffen voor de Oscars enzo.
Maar dat was niet de reden dat ik bijna met kippevel en een brok in de keel in de bioscoop zat.
Want de film werd muzikaal omlijst. Dat klinkt best sjiek. En dat was het ook.
Iemand was namelijk op het geweldige idee gekomen om het Jazzorchestra of the Concertgebouw te vragen voor en na de voorstelling ter plekke nummers van Ray te spelen. En Ray zelf werd vervangen door Madelline Bell.
Er was natuurlijk een piano. En ook een contrabas. En dan in die prachtige zaal van Tuschinski.
Nou. Dat vind ik dan mooi dus. Poeh! Slik.

En gisteren, gisteren heb ik de vermaarde Toots Thielemans ontmoet. Ik heb nu eigenlijk niet zo heel veel zin om helemaal psies uit te leggen hoe dat allemaal in z?n werk ging, maar het kwam er in ieder geval op neer dat er iemand verrast zou worden met een optreden van Toots. En dat ik dus de hele middag daar een beetje bij in de buurt rondscharrelde om The Master Himself aan het werk te zien. En vooral horen.

Dus msschien was het goon wel het toch wat melancholisch klinkende geluid van zo'n mondharmonica. Maar de aanblik van Toots, die in de toch niet bepaald knusse foyer goon een beetje voor zich uit zat te spelen, zonder zich ook maar iets van het gedoe om zich heen aan te trekken, alsof ie op planet toots zat, ontroerde mij enorm. Maar ik was aan het werk. Dus dat kon dan even niet.
En toen iemand zei: "Nou, dat zal je vent wezen, zeg! Zit de hele dag in zo'n ding te blazen. Daar word je gek van!" heb ik em toch wel even heel erg serieus moeten berispen. Ben je wel goed bij ofzo? Die man mag de hele dag bij mij thuis in een harmonica komen blazen.
Toen ie later voor publiek in een wel wat sfeervollerverlichte studio zijn nummer speelde, was ik gelukkig echt helemaal niet de enige met kippevel.
En de verrassing was ook mooi gelukt. Het was een goede dag.

Maar poeh dus. 't Isokammelwah. Met emoties enzo.
En dan ga ik vanavond ook nog naar Bassie & Adriaan.
Als ik het maar droog hou, dan.

Reacties op ja vandaag houden we het droog

claverklaring 04/02/2005 | 13:19 uur
http://www.acdaendemunnik.biz/index.php?pageid=songteksten&catid=songteksten&cntid=188
 
San 04/02/2005 | 13:27 uur
Heb eens een heel concert meegemaakt in Scheveningen, lang geleden. Toots ontroert enorm!
 
missgien 04/02/2005 | 15:18 uur
Wauw! Toots ontmoeten... da's een droom van mij die bij jou bewaarheid wordt!
 
claver (aanvulling op vorige) 04/02/2005 | 15:50 uur
Ohja. Mocht u nou een Toots fan zijn: 12 februari, 20:30 Ned1 TV Toppers. Ook leuk voor Baantjer-fans.
 
Paola 04/02/2005 | 19:27 uur
mooi!! mij ontroert muziek heel vaak....maar ja, ik jank ook om een tekenfilm dus of dat een maatstaf is weet ik niet...maar ik snap wel wat u bedoelt...dat wel
 
bouws 04/02/2005 | 20:03 uur
bepaald geen baantjer-fan maar toots (jean heettie in 't echt geloof ik) is tof.
 
Mir 05/02/2005 | 09:20 uur
Niks labieler, gewoon opener! Heerlijk, geniet er van.
 
Irene 05/02/2005 | 12:25 uur
Er mag hier ook weleens een ander geluid klinken dan dat van al die liefhebbers. Als ik nou toch ergens een gruwelijke hekel aan heb dan is het wel Toots. Braak. Maar have your fun by all means hoor. Ik snap daar niks van maar dat hoeft ook niet. Zolang ik er maar niet naar hoef te luisteren.
 
Fred 07/11/2005 | 10:42 uur
Nou, ik ben jalours. Toots is een van de leukste en gezelligste Belgen en een enorm goed musicus. Hij moet alleen niet in grote zalen gaan spelen! Wie weet wanneer hij weer naar Nederland komt?
 
Plaats jouw reactie