Mijn weblog

lalala maar weer es

Claire
29/12/2002 | 18:39 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik meen dat ik het al vaker beschreven heb; het fenomeen je 's ochtend opstaat en dat er zomaar een liedje in je hoofd zit. Ik heb dat ongeveer elke ochtend. Soms gaat het over in de loop van de dag. Soms blijft het liedje hangen. Kan een dag duren, een week. Ik heb er zelfs eentje die al bijna een jaar lang op de meeste ongelegen momenten zomaar ineens de kop opsteekt en die aldus sommige mensen in mijn omgeving tot lichte wanhoop dreef. Waarvoor sorrie als u een van die iemanden bent. Kan er niks aan doen.

Ook vanmorgen was er weer een liedje. Waar ze vandaan kwam, geen idee. Er was geen directe aanleiding, ze was niet op de radio en ik heb haar ook niet op geluidsdrager. Limewire bracht geen uitkomst. Dus nu verveel ik u er ermee.

Ze zit in de trein
Ze houdt van zonnen en wijn
Ze is heel mooi ze is bruin
Ze zit wat schuin
Ze kijkt uit het raam
Sonja van Veen is haar naam
Met op haar schoot een cyclaam
Heel aangenaam
Die mooie Sonja van Veen
Waar gaat zij helemaal alleen heen
Sonja van Veen
Waar gaat zij heen
Zomaar alleen
Sonja van Veen
Nu pakt ze haar jas
En ze staat op neemt haar tas
Misschien moet Sonja van Veen
Gewoon een plas
Ze verlaat de coup?
En gaat wel richting wc
Komt langs de deurknop maar nee
Wat nu? Ojee!
Sonja blijft staan
En zij laat stilletjes een traan gaan
Sonja van Veen
Ben je alleen
Waar ga je heen
Sonja van Veen
De trein mindert vaart
Het lijkt of Sonja bedaart
Maar waarom is het dat zij zo droevig staart?
In het station
Stapt Sonja op het perron
En zij verdwijnt als een schim
Tussen ?t beton
Men ziet voor het raam
Alleen nog eenzaam de cyclaam staan
Sonja van Veen
Waar ging zij heen
Zomaar alleen
Sonja van Veen


Sonja van veen - Brigitte Kaandorp

Reacties op lalala maar weer es

San 31/12/2002 | 13:32 uur
Neeeeeeee, NIET dit lied!!! Waarom sta jij niet es fijn op met Let me entertain you in je hoofd???
 
manon 08/07/2003 | 21:42 uur
ik vind et wel een mooie tekst eigluk
 
sanne 22/09/2004 | 17:20 uur
brigitte kaandorp rulezzz!
dit is ook leuk nummer jah!:D
 
soraya 01/07/2005 | 09:39 uur
kaandorp is relaxt!!!
 
eef 20/08/2005 | 12:11 uur
brigitte kaandorp is coowl
ik ben vet fan van haar
 
tssss 26/10/2005 | 14:48 uur
haha heb me doodgelachen dat je het schreef. Ik heb maanden dat liedje in me hoofd gehad! Op de meest rare momenten komt het inderdaad boven. komt denk ik door het deuntje. Op limewire blijven vertrouwen zou ik zeggen.
 
janb 08/11/2006 | 12:08 uur
Dat heb ik nou ook! Kenden wij niet allemaal een Sonja van veen, en maken we ons geen zorgen om haar lot nu ze weg is?
Ik hoorde (en zag) het prachtlied in +/- 1988. Sindsdien borrelt het regelmatig op uit mijn onder bewuste. De clip, opgenomen in station Haarlem was qua sfeer dan ook zeer ontroerend.
Kan iemand 'm niet eens op YouTube plaatsen?
 
Sonja van Veen 24/04/2007 | 12:57 uur
Ik ben dus Sonja van Veen. Geinig dat Brigitte dit liedje heeft geschreven. Ik heb nog eens een keer een prijsje bij Radio Utrecht gewonnen omdat ze in een programma vroegen waar Sonja van Veen nou eigenlijk heen ging/gaat. Nou, maar Utrecht belde een oom van mij door, want daar woont ze..
 
sonja van veen 18/09/2007 | 22:39 uur
dinsdag 19 september 2007

Ik heet dus ook Sonja van Veen en heb ook nog eens
een zus die Brigitte heet. Ik vraag me al sinds '88
af hoe Brigitte Kaandorp op het idee is gekomen om
een liedje over Sonja te schrijven en dan ook nog eens een liedje over Sonja van Veen? Ik kom er dus ook achter dat er nog veel meer Sonja van Veen's in ons kleine landje rondlopen. Frappant!
 
Rob 19/10/2007 | 01:26 uur
Heel leuk liedje, ik zag het lang geleden eens op teevee, soort van clip is er zelfs van , het bleef toen ook nog wekenlang in m'n hoofd zitten.

Geweldig gewoon.

Groetjes, Robbie W
 
Plaats jouw reactie