Mijn weblog

lang leve concordia

Claire
22/05/2004 | 00:34 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Het was weer eens tijd voor rood pluche.
De Dijk heeft een jaartje rust en dus kan meneer Huub zijn tijd besteden aan zijn dinsdagavond dichtersclub Concordia. Waarvoor hoezee.
Al jaren treffen Huub en zijn 2 vrienden Jan Robijns en Bart de Ruiter elkaar wekelijks in een of ander café in Amsterdam om elkaar hun gedichten en teksten voor te lezen. Een hoop van die teksten hebben ze op muziek gezet.
En met die gedichten en liedjes zijn ze een theatertour begonnen.

Meneer Huub draagt de gedichten voor. Sommigen kende ik al, die zijn eerder uitgegeven in twee boekjes die hier op de plank staan. Maar tis toch heel anders, beter, om ze hem te horen uitspreken zoals ze bedoeld zijn. Zijn mimiek en herkenbare stemgeluid zijn tijdens de optredens van de Dijk al erg fijn om naar te kijken en lusiteren, maar achterovergeleund in rood pluche leken ze nog..ehm..tja. ik kan er geen woord voor vinden. Het klopte goon. Alof het allemaal zo hoort. Op sommige momenten was ik echt geroerd, vertederd zelfs.
En het was grappig, zonder per se grappig te willen zijn. Geen humor om te lachen, maar goon grappig. Dat bestaat dus ook nog.

En natuurlijk waren er de liedjes. Stuk voor stuk echt prachtige liedjes. De meesten zelfs om van te huilen, zo mooi. Liedjes om veel bij te roken, ook. Ik kreeg zo'n onbeschrijfelijk veel zin om te roken. En ik ben al bijna 3 jaar gestopt met roken.
Liedjes ook om veel bij te drinken. Heel veel drinken. Liedjes om...nou ja. Iets!
Maar dat kan allemaal niet in rood pluche. Dus dan nog maar es heel diep zuchten. Zucht.

En om de feestvreugde te verhogen was er een grote rol voor de piano. En er was...jawel..contrabas! Het was goon helemaal af. (oh? zei ik dat al? nou het was ook goon echt zo.) Psies zoals ik het mooi en leuk en geweldig en noem nog maar es een paar superlatieven, vind. Zo zou er veel meer theater moeten zijn.
Meneer Huub is de AllerGrootste.

Volgens mij kan je mij na dit weekend echt opvegen. Want morgen mag ik naar Maarten en Egon. En hun Vrienden.
Weer liederen. Weer een piano. Weer een contrabas.
Ik denk dat ik maar een gintonic ga inschenken. Of twee.
Zucht.

Reacties op lang leve concordia

Toet 22/05/2004 | 20:03 uur
De dijk opheffen en verdergaan met Concordia lijkt mij heeeeel prettig. Waren hier zeer verrast door mijnheer van der Lubbe. En na wat te zijn afgezakt op de helden ladder staat ie toch weer ergens in de subtop:-)
 
Peter 03/06/2004 | 13:17 uur
Zit ik net te reageren op je Ben Folds Five DVD verhaal, scroll ik even verder kom ik langs de andere spullen die OOK bij mij thuis liggen. Schitterend. En ook al Skik fan, etc, etc, etc. Eng, hoor. Maar goed, deze spulletjes van held Huub heb 'k dus ook, al is het alleen maar voor m'n project (klik op mijn naam). 't Duurt jammer genoeg nog even voor ze bij mij in de buurt spelen...
 
Plaats jouw reactie