Mijn weblog

Liever dan Lief

Claire
19/12/2001 | 14:21 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Berichtte ik deze week nog vrolijk & naief dat ik het zo leuk vind dat men in Logland elkaar allemaal zo leuk & aardig vindt, stuitte ik van de week op Een Initiatief

Na wat zoekwerk kwam ik te weten waar dit psies over ging. Ramon en Sandra

(die ik uiteraard ook weer es niet ken) leggen het zelf even uit. Blijkbaar mag iedereen die lief is, het bloemetje op zijn danwel haar log plaatsen. Er staat al een lijstje bij van wie lief is en wie fout.

Ik denk dat ik daar wat van vindt.

Ik kan het hele inititiatief ook verkeerd begrepen hebben, correct me if i'm wrong, maar ben je zelf ook niet een beetje stout als je iemand beoordeelt op zijn of haar log? Het is een voor mij zeer intrigerende kwestie. Enerzijds wordt gepleit voor een uitgebreide vrijheid van meningsuiting, anderzijds wordt bij het minste of geringste negatieve zinnetje moord & brand geschreeuwd. Is er een ervaren logger die mij de fijne kneepjes of de diepliggende achtergrond van dit gedoe es ff haarfijn uit de doeken kan doen? Ik denk dat ik inmiddels genoeg vrije tijd voor mijn beeldschermpje doorbreng om als verslaafd bestempeld te kunnen worden, maar wat meer inzicht in Logland...dat duurt nog wel ff. Denk ik.

Reacties op Liever dan Lief

Puck 19/12/2001 | 18:24 uur
He heeft iets van doen met dat je medeloggers niet moet pesten.

Elkaars mening respecteren; elkaars nijverheid en energie respecteren enzo.

Het komt nogal eens voor dat de ene logger (al dan niet in gezelschap van zijn vrindjes) de ander uitmaakt voor alles wat lelijk is. Of het reactie-ding gaat volkladden met onzin.

Zoals meestal met pestkoppen: 'het is altijd hetzelfde groepje' - reden voor een paar loggers om op een gegeven moment een onderscheid te gaan aanbrengen tussen de stouterds en de schatjes. De laatste groep kan zich kenbaar maken door een blom op zijn of haar site te plaatsen.

Haarfijn genoeg..?
 
JW 19/12/2001 | 20:40 uur
Natuurlijk heb je er altijd wel een paar kuitenbijtertjes bij, en het is vervelend als je log vol komt te staan met rommel... Maar ik ben niet zo van de hokjes, geloof ik. Ik weet het niet. Het kan ook zijn dat ik van het 'ik vind mij lief'-idee wat iebelig word.
 
odette 19/12/2001 | 21:05 uur
Ik weet het ook niet goed. Ik snap het verhaal van Puck wel en ook de ongein die die ettertjes kunnen veroorzaken, maar ik meen ergens een optie in Greymatter te hebben gezien die iets aangaf als: 'ban this person' De goeie ouwe 'ignore-knop' in de chat dusch. Vind het bloemetje wel weer feestelijk staan. Maar ja, dat ben ik dan weer;-)
 
Ramon 19/12/2001 | 22:08 uur
Voor den duidelijkheid: Het Initiatief is geen Initiatief van mijzelve, het bloemetje ansich wel. Een enthousiasteling zag zich tot deze liefsite geroepen, en ik vind wel het best. Alhoewel,dat hele ?wij zijn lief, en jullie niet? hoeft ook niet heel veel langer te duren vind ik.

Het was nooit mijn bedoeling om een hokjes sfeer te creƫren in weblogland. Waarom dan wel dat lijstje? Euh... Ik had een aantal stoute loggertjes in gedachte die zich de afgelopen tijd nogal hadden misdragen, dat was duidelijk. Toen ik merkte dat anderen het idee achter het bloemetje oppikten en ook op hun zijde plaatsten vond ik het geinig om die ook in een lijstje te zetten; voor het overzichtje. Het leek me dan logisch om die weer in het rijtje ?lieve loggers? te zetten.

"anderzijds wordt bij het minste of geringste negatieve zinnetje moord & brand geschreeuwd" : Ik snap wat je bedoelt, maar op gegeven moment was het voorbij het grappige. Dat je een plagerige opmerking plaatst dat kan. Sterker nog, dat is vaak HEEL leuk! Maar op een gegeven moment werden er echt hele lag
 
Ton 21/12/2001 | 12:21 uur
Beetje late reaktie, maar goed. Als je bij mij met je muis over m'n bloem ging, kwam je automatisch bij mijn verklaring waarom ik 't initiatief van Ramon ondersteunde. Ik heb de bloem echter weggehaald, omdat de aktie ondertussen z'n doel voorbijgestreefd had. Maar 't stukje van mij blijft staan is m'n bescheiding mening. Mocht je 't willen lezen: 't 1e stukje (dus onderaan) van 3/12/2001.
 
Plaats jouw reactie