Mijn weblog

net als in de film, ik wil het

Claire
25/01/2010 | 12:40 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik wil het graag even met u hebben over Amerikaanse mannen.
Dat moet soms ook even gebeuren.

Je ziet ze vaak op televisie en in films, Amerikaanse mannen. Dan zien ze er meestal leuk uit; cool, lang en stoer en knap en alles. Dat je denkt; hee een Amerikaanse man! Zou ook leuk voor bij mij thuis zijn!
Nou weet ik ook wel dat niet alles wat je op tv ziet, ook daadwerkelijk in het echie zo is. Als je bijvoorbeeld een tv studio inloopt, is die meestal veel kleiner dan je verwacht had. En ik weet ook van de regel the camera adds ten pounds, waardoor je op tv en fotos altijd dikker lijkt dan dat je bent. Op Oprah staan bijvoorbeeld wel 5 camera's gericht.
Maar goed, dat zijn studiogevalletjes. Sommige dingen zijn dus heus wel echt zoals je ze op tv ziet, hoor. Als je bijvoorbeeld voor het eerst in New York komt, dan is het echt wel precies zoals ze op tv laten zien en je zou helemaal niet raar opkijken als Carrie toevallig voorbijkomt trippelen op haar Jimmy Choo's of dat Elliot & Olivia net een crimescene staan te onderzoeken.

Maar goed, even terug naar die mannen dus. Ik mag graag naar Amerikaanse mannen kijken in films en series en vaak ook als ze bijvoorbeeld heel goed een gitaar kunnen vasthouden of op een piano kunnen spelen. Niet dat ze allemaal even knap zijn, maar in sommige gevallen gaat het ook om het kunstje dat ze kunnen.
Het was mij daarbij nooit zo opgevallen dat Amerikaanse mannen in een bepaalde categorie vielen, zoals bijvoorbeeld Italiaanse en Spaanse mannen dat wel vaak doen; klein, donker en harig. Als je een plaatje van een gemiddelde Nederlandse man en een Amerikaanse man naast elkaar zou leggen, had ik waarschijnlijk niet met zekerheid kunnen zeggen wie de Nederlander en wie de Amerikaan was. Dacht ik.

Nou, ben ik es ff op mijn schreden wedergekeerd, zeg. Want inmiddels ben ik al een paar keer in Amerika geweest, maar pas de laatste keer viel het mij op. De Amerikaanse man is juist heel erg onder 1 noemer te scharen! Ze zien er allemaal t zelfde uit! En daardoor voel ik mij toch een beetje beduveld door film en televisie, waar mij toch al die jaren een verscheidenheid aan mannen is voorgeschoteld.

De Amerikaanse man is namelijk geen breedgeschouderde cowboy, lange slanke muzikant of wereldwijze, coole executive. Hij is zelfs geen nerdy UPS bezorger, met goud omhangen boze neger en al helemaal geen beheerst president-achtig type.
Neen, beste lezers. Met het gevaar uw wereldbeeld voor eeuwig te schaden, ga ik nu onthullen hoe de Amerikaanse man echt is.
In het echte leven is de Amerikaanse man klein, volledig vierkant, heeft een babyface en heeft hij geen, ik herhaal -geen- idee wat er eigenlijk in de winkels hangt these days kwa kleding. (en dat terwijl ze harstikke leuke winkels hebben daar, met spullen voor weinig). Dus trekt hij maar, net als zijn vrienden en vader en opa, een bloesje aan met een bandplooibroek of een spijkerbroek die niet bij dat vierkante lichaam past. Dat zou nog niet zo erg zijn, als er dan nog een beetje originele inhoud in deze verpakking zat. Maar ook daarvan lijkt de Amerikaanse man verstoken te zijn. Ze hebben zelfs allemaal t zelfde dansje. Gepikt van eerdergenoemde met goud omhangen negers, i may add.
Om kort te gaan: De Amerikaanse man is dus eigenlijk een nondescripte blob.

Ik ben dus heel erg teleurgesteld. En jahaaa, ik weet dus wel dat je niet alles moet geloven wat je op tv ziet, maar het zou toch leuk zijn geweest als het beeld dat men je voorspiegelt een enigzins strookt met de werkelijkheid? Ik bedoel; wij laten ook mensen zien die je op straat of in de bus zou kunnen tegenkomen. Die echt bestaan, zeg maar. En die spelen dan de rol van iemand die niet echt bestaat.

Maar op de Amerikaanse tv zie ik nooit mannen die eruit zien als de Amerikaanse mannen die je op straat en in de kroeg ziet. Ok, misschien dat Bud van Married with Children er een beetje bij in de buurt komt, maar ik ben bang dat zij dachten dat hij een fictief figuur is die natuurlijk nooit echt zou kunnen bestaan.
Dus ik vermoed nu eigenlijk dat ze iedereen die maar een beetje afweek van voorgaand geschetste standaard, hebben ingezet om ons te laten geloven dat ze daar ook heel divers zijn, met verschillende types en alles. Ik ben er alleen nog niet uit waarom. En vooral; waar ze die figuren dan vandaan hebben gehaald.

Misschien ben ik gewoon even op de verkeerde plekken geweest en bestaat er wel een plaats in Amerika waar wel heel veel verschillende mannen rondlopen.
Mocht iemand daar van weten, dan ontvang ik graag wat informatie omtrent deze voor mij tot nu toe verborgen plek. Ik wil ze graag met eigen ogen zien.
In Hollywood ben ik al geweest, danku.


Reacties op net als in de film, ik wil het

claverklaring 25/01/2010 | 14:01 uur
Net als in de film - Toontje Lager
 
Plaats jouw reactie