Mijn weblog

Opvallende doch zeer triviale ontdekking

Claire
20/02/2003 | 00:42 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Sinds ik afgelopen zomer in mijn hoofd heb gehaald dat ik zo tussen de 5 en 10 kilo zou moeten afvallen (het zogenaamde the camera-adds-10-pounds-effect), passeerden er in casa claver al verscheidene lightproducten de revue. Ik hou erg van lekker eten maar ongeveer alles dat ik echt lekker vind, lijkt alleen te bestaan uit vetten, koolhydraten, zouten en andere dingen die helemaal niet goed voor het afvalproces zijn. Ik probeer zo af en toe wel eens een fruitdag maar aan het eind van die dag ben ik daar zo flauw van dat ik snak naar een snack. Ben ook al niet in de wieg gelegd om alleen op crackers & water de dag door te komen. Het moet wel ergens naar smaken. En ik ben al helemaal geen 'dan roerbak ik wel ff wat groenten' type. Ik hou nou eenmaal niet zo van dat gezonde magere voer. Dus die eerdergenoemde 5 tot 10 kilo ain't goin' nowhere for now.

Nu heeft de firma Quaker een mager/dieet/lightprodukt op de markt gebracht die mijn goedkeuring wel kan wegdragen. Ze heten snack-a-jacks en het zijn rijstwafels met een smaakje. Mijn favo is de cheesevariant. Ze hebben ze ook met caramelsmaak maar dat lijkt me op 1 of andere manier erg goor; zoete rijstwafels. Afijn. de verpakking van snack-a-jacks schreeuwt je al op een afstand toe dat het light, mager en dieettechnisch heel verantwoord is. Immers; LESS THAN 5% FAT!! Nou, dat vind ik wel wat. . Ik neem altijd de Jumbo variant want dan kan je tenminste nog es een beetje fatsoenlijk dooreten.

Maar vandaag zag ik ook de chipsachtige versie (klein zakje) liggen. En ik dacht dat ik daar vanavond, na zo'n eerste werkdag (waarover binnenkort heus meer) misschien en eventueeel wel zin in zou kunnen gaan hebben. Kwa snackdrang. Ineens. Dus toen ik daarnet lekker in een versgewassen pyjama nog even met een sjipje en een cola (light, decaf uiteraard) voor de teevee wilde hangen pakte ik het bewuste zakje erbij. Aan mijn lijf mooi maar less than 5% fat dacht ik nog.

Maar dat bleek een vergissing. Want die minisnack-a-jackjes lijken wel hetzelfde, maar de argeloze dieeter wordt mooi om de tuin geleid. Zelfde verpakking, zelfde wafeltjes (alleen dan kleiner natuurlijk) en ook: light & crispy. Alleen staat er op de deze variant; LESS THAN 10 % FAT.
Ahem? Dus die kleine wafeltjes bevatten meer vet dan die grote? Nou ja zeg! Klopt dat wel? En hoe zit dat dan eigenlijk? Dat is toch raar? Of op z'n minst opvallend te noemen. Dat zijn dan zo van die dingen. Triviaal, maar toch goed voor een kwartiertje verontwaardiging.
Soms he
Som snap ik de wereld echt niet.

Reacties op Opvallende doch zeer triviale ontdekking

Freakje 20/02/2003 | 19:21 uur
Heb je eigelijk al wel eens naar de kalorien gekeken. minder dan 5% vet, heel leuk, maar je schrikt je de pleuris als je de kalorien ziet. Eetse :-)
 
San 20/02/2003 | 23:16 uur
Misschien zit het verschil 'm in het oppervlak? Dat bij kleintjes meer oppervlak gebakken is, in verhouding, dan bij de grote, waar het middelste gedeelte pure wafel is, zeg maar, zonder die kaas of carameltoevoeging... zoiets? Am I making any sense? Ik snap zelf heel goed wat ik bedoel. =) En in ieder geval is minder dan 5% ook altijd minder dan 10%, dus dát klopt op zich wel.
 
crusher 23/02/2003 | 03:09 uur
Minder dan 5% is ook minder dan 10%, dus wie weet...
 
Lidia 05/05/2003 | 13:28 uur
Tja, heb je wel dezelfde variant genomen? Elke smaak heeft een ander kalorie en vet gehalte. En die kalorien vallen dus echt wel mee, want er zit per klein zakje maar 140 kcal in. Vergeleken met een zak chips (1000 kcal)
 
Hedy 10/06/2003 | 15:18 uur
De snack-a-jacks zijn lekker en de calorieen vallen reuze mee, slechts 45 (cheese). Ook neem ik 's middags zo'n knorr drinkbouillon, zit ook erg weinig in. Verder gebruik ik sinds zaterdag 31 mei Herbalife en ben al 1,5 kg afgevallen. 'k Ben zo enthousiast geworden dat ik gelijk distributeur geworden ben, dus mocht je interesse hebben......
 
Miek 24/07/2003 | 22:43 uur
Ben sinds vijf weken gestopt met roken, kilo`s vliegen eraan (deze week bijna 5 kilo) Quaakertjes zullen niet helpen zeker ?!?1 Andere suggesties ????
 
vicky 23/02/2004 | 20:52 uur
Bwn afgelopen jaar 25 kg afgevallen, ben met de feestdagen 3 kg aangekomen, heb inmiddels weer 1kg eraf. Ik heb blijkbaar levenslang
 
Stephanie Jones 07/11/2004 | 09:47 uur
Nice blog, just wanted to say I found you through Google
 
Angelique 23/06/2005 | 14:45 uur
Snack-a-Jacks zijn echt heel lekker. En al zit er maar 10% vet in jammer dan. Het is beter dan een patatje ja toch. En je moet toch wat eten al je aan het lijnen bent
 
Plaats jouw reactie