Mijn weblog

Stalk this way

Claire
14/11/2002 | 00:19 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik had er veel eerder een postje aan willen wagen maar het kwam er steeds niet van. En nu lees ik bij roosmarijn dat meer mensen worden gestalked met sms-jes dat er IEMAND een blinddate wil.

Klinkt wel spannend, maar 't is een ranzige geldverdientruuk. Natuurlijk. T-Jo heeft het uitgezocht. Probleem opgelost. Dacht je. Maar vandaag kreeg ik weer een andere. Met een ander telefoonnummer. Zucht. En nu?

Voor wie geen idee heeft waar het in vredesnaam over gaat (hallo mensen in de vorige eeuw zonder mobiele telefoon!!), een kort resumee.

Een maandje of wat geleden kreeg ik de eerste :Iemand die jij kent probeerd jet te bereiken via onze dating service!!!

Vind uit wie, bel 0909nogiets!!


Nou leuk, dacht ik nog. Maar diegene maakt toch meer kans op een date als 'ie mij persoonlijk benadert dan dat een of andere cheape datingservice wordt ingeschakeld. Als je mij wil versieren, doe dan iets LEUKS. Bericht gedelete. Einde verhaal.

Maar twee dagen later kreeg ik precies hetzelfde sms-je. Volhardend tiepje, die iemand die ik ken. Levert verder geen punten kwa date dusch het sms-je ging wederom zonder pardon in de delete bak. Om vervolgens twee dagen later een sms te ontvangen met de strekking

je bent me toch niet vergeten?

Ik wacht nog steeds op je telefoontje naar 0909nogiets!!


Ik ben nogal nieuwsgierig van aard en won daarom eerst maar es informatie in bij wat collega's. Die hadden nog nooit zo'n smsje gekregen. Waardoor ik langzamerhand in de veronderstelling kwam te verkeren dat iemand mij een spreekwoordelijk oor aan probeerde te naaien. Of in ieder geval een bij voorbaat mislukte grap probeerde uit te halen. Desondanks draaide ik op een suffe middag op kantoor toch maar es dat nummer (want daar ga ik natuurlijk niet euro per seconde voor neerleggen).

Bleek dat je niet te horen kreeg wie dan wel die blinddate met je wilde, maar dat je -nadat je natuurlijk eerst je eigen nummer moest invoeren- drie nummers van mensen die jij leuk vindt in moest intikken. Tssch. Dat doet claver eventjes mooi niet, dusch! Erg hoog wordt ik niet ingeschat door ' iemand die jet probeerd te bereiken'.

Mooi. Dat weten we dus ook weer. Oplichtersch! Prutsersch! Amateursch!

Een week later kreeg ik weer het eerste sms-je, en een paar dagen daarna nog eens de herinnering.

En toen was het twee weken stil.

Totdat ik vanmiddag ineens weer een sms-je kreeg. Dezelfde strekking, andere text, ander 0909nummer.

Natuurlijk heb ik em meteen gedelete en hoewel ik niemand in mijn omgeving over de stalksms-en gehoord heb, kwam ik dusch vanavond een hele reeks reacties tegen. Weet ik in ieder geval zeker dat het niet aan mij ligt. Vraag me wel af of deze 'organisatie' aan mijn nummer is gekomen.

En toch wel een pietsje jammer van die blinddate.

Eigenlijk. Stiekem. Een beetje.

Reacties op Stalk this way

Plaats jouw reactie