Mijn weblog

stille zaterdag

Claire
10/04/2004 | 12:55 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Okee.
Ik heb even rondgevraagd en -gelezen. Ik heb het nu wel op een rijtje.
Witte Donderdag is de donderdag voor Pasen. Herdacht wordt het Laatste Avondmaal, dat Jezus aan de vooravond van zijn kruisdood met zijn leerlingen heeft gevierd.
Goede Vrijdag is de vrijdag vóór Pasen. De Kerk herdenkt dat Jezus aan het kruis genageld, stierf. Door zijn dood, zo leert de kerk, heeft Jezus ons van onze zonden verlost.
Paaszaterdag, ook wel Stille Zaterdag genoemd, is een dag van bezinning. Er wordt teruggekeken op het lijden en sterven van Jezus Christus, die op deze dag in zijn graf rust.
Pasen is het feest ter herdenking van Christus? verrijzenis uit de dood. Gelovigen vieren de vergeving der zonden en de toegang tot een nieuw en eeuwig leven.

Dus dat is duidelijk. Verrezen. Undead zeg maar. En de eerstvolgende 'feestdag' die volgt is Hemelvaartsdag, precies 40 dagen na Pasen. Op die dag herdenkt de kerk de dag dat Jezus opsteeg en naar de hemel ging (duh).
Juist. Veertig dagen.
En ben ik dan echt de enige die zich afvraagt wat Jezus dan in de tussentijd heeft zitten doen?

Reacties op stille zaterdag

cyclone 10/04/2004 | 14:41 uur
Nahja .. je bent je toch in het gggristelijke aan het verdiepen .. dusssss tja .. doe eens een gebedje .. en vraag het hem zelf
 
iver 10/04/2004 | 20:15 uur
sing halleluja,sing it..halleluja
 
T-Jo 11/04/2004 | 00:58 uur
'na zijn verrijzenis is Christus een aantal malen verschenen, het eerst aan een drietal vrouwen, dan aan enkele leerlingen en soms zelfs aan een hele groep volgelingen. Die periode duurde 40 dagen (in de bijbel een getal dat staat voor een bepaalde voorbereidingtijd).'

http://home.hccnet.nl/am.siebers/feesten.html
 
eliane 11/04/2004 | 05:35 uur
Dit schreef ik net al bij Merel Roze. Ik vrees dat ik het over heel loggend Nederland kan cutten en pasten:

Dat hele godsdienstgedoe lijkt te escaleren. Vroeger had niemand het ooit over het hoe en het waarom van Pasen. Ik vind het op zich best dat je je voor de kruisiging en de opstanding zou interesseren, maar die nieuwe vergodsdienstiging in het algemeen heeft iets griezeligs.
 
bouws 11/04/2004 | 23:34 uur
nee hoor claaf... alle onbegrijpelijk,onverstaanbaar en lullige kerkelijke pogingen om germaansche,'heidense feesten"
in het christelijke/rk keurslijf te gieten.jouw(en ook mijn) vriend joost
kan je precies vertellen hoe het zit (ik ook, maar hij kan het iets smeuiger en betrokkener..)
 
Paola... 12/04/2004 | 00:01 uur
... jemig.... lekker dan....nooit mee bezig gehouden en nu wil ik het weten ook :-)
 
claver 12/04/2004 | 01:17 uur
mensen toch! Als ik echt wilde weten wat jezus in die tussentijd deed, had ik dat net als de psiese betekenis van de voornoemde dagen, wel even opgezocht. Jullie moeten mij nu niet al te serieus gaan nemen. Strax ga ik dat zelf ook nog doen. Djies.
 
Eric 12/04/2004 | 02:48 uur
Tja, wat doen andere zombies in die tijd...?
 
Layla 01/04/2009 | 20:33 uur
Hihi. 2004 :]
ik kwam hier via google terecht.
 
Plaats jouw reactie