Mijn weblog

they don't play our lovesong anymore

Claire
27/12/2008 | 01:54 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Vroeger he. Ja vroegah.
Toen zat je goon de hele periode tussen kerst en oud & nieuw voor de tv . Want dan kwamen er allemaal leuke programma's die je de rest van het jaar niet zag.
In mijn beleving waren alle kerstvakanties een aaneenschakeling van de laatste aflevering van De Zevensprong, Het TopPop Jaaroverzicht, Sisi, A Very Muppet Christmas en Sterrenslag in de Sneeuw.
Deze warme & fuzzy jeugdherinnering staat in schril contract met de hel die mijn tv-kijkend leven ineens blijkt te zijn.

Het begon er al mee dat All You Need Is Love, waarschijnlijk puur en alleen speciaal om mij te treiteren, het nodig vond om een hele kudde Ozzies & Kiwis op het vliegtuig te zetten en ze voor het oog der natie te herenigen met hun loved ones zonder erbij te melden wat hun betaalde taakjes zijn.
Dat viel bij mij natuurlijk niet in goede aarde en de toon was gezet.

Want op eerste kerstdag zette ik, als zojuist cold turkey afgekickte 3fm serious request kanaal 101 verslaafde, aan het begin van de middag de televisie aan, in de hoop een fijne kerstfilm te treffen.
Maar nee.
In plaats van een muppet met een kerstmuts op, kreeg ik meteen Paul van Vliet voorgeschoteld. Ik heb dus een intense hekel aan Paul van Vliet (zie ook hier) en ben van mening dat elk gezond persoon met een greintje humor in zijn of haar lijf dat ook zou moeten hebben. De kerstgedachte was aldus ver te zoeken in casa claver en het omschakelen naar het door een vriendelijke naber getipte digitale radiokanaal 'The Christmas Channel' hielp niet eens echt.
Later die middag, na in de weer te zijn geweest met eiersalade, het kerstbrood, de guacamole en de tonijn, deed ik een nieuwe poging.
Ik kwam terecht bij Oprah Winfrey die gestressed was over de kredietcrisis.
So far for Joy To The World.

Toen later het bezoek op de bank zat, en we de spelletjes tevoorschijn hadden gehaald, bedacht ik dat ik waarschijnlijk wel wat feestelijke programma's op moest gaan nemen voor een later moment.
Maar er was niets in de tvbode dat mij enigzins kerstspecialig aansprak, behalve de HelloGoodbye kerstspecial. Maar ja. Hoe prachtig ik dat programma ook vind, ik ga me er doorgaans niet echt feestelijker van voelen. Uit pure arme nam ik een Harry Potterfilm op. Waarvan later bleek dat ik em al gezien had.

Gelukkig bleek het ouderwets spelen van bord- en raadspelletjes en het daarbij drinken van een paar Four Flevo's (copyright claver zelf; flevo appelsap en 4 Roses. Yum zeg ik u) een meer dan juiste vervanging voor het armzalige tv-aanbod.
Het werd laat en dus had ik vanmorgen weinig tijd om na te denken over het instellen van de recorder. Pas in de auto op weg naar mijn dierbaren herinnerde ik me dat ik Top2000 a GoGo had moeten opnemen. Want dat komt niet op uitzendinggemist.nl
En de Harry Potterfilm die ik juist dus nog niet gezien had. Damn.

Het kerstdiner was eigenlijk precies op tijd afgelopen om toch nog naar A GoGo te kunnen kijken, maar omdat een persoon in de kamer blijkbaar dringend mijn hulp nodig had bij het online zoeken naar een bepaald bestand, miste ik het verhaal achter Merry Christmas Everybody van Slade en van wie Plasterk nou de lijstduwer is.
Ik had bij thuiskomst de onverwachte herhaling nog mee kunnen pakken, ware het niet dat ik heel even virtueel werd afgeleid en -natuurlijk- het verkeerde kanaal recorderde.
Volledig gespeend van welke kerstachtige televisie dan ook, zapte ik dus net nog wat rond. Maar het is al te laat. De enige special die op dit tijdstip nog te zien is, is een tig keer herhaalde ode aan Mies Bouwman. Die eerst Mini & Maxi en as i type Anita Meyer op bezoek heeft. Ik zeg Why, tell me why.

Het traditionele kerstspecialgebeuren mag dan aan mij voorbij zijn gegaan; er gloort gelukkig nog een straaltje licht aan de televisiehorizon.
Want als ik wil dat er in de kerstvakantie iets leuks op buis komt, dan moet ik dat programma blijkbaar eerst zelf maken.
Achja. Tis niet anders en zo heeft u er ook nog es wat aan.
Dus mocht u nog naarstig op zoek zijn naar jaarwisselinggerelateerde invulling van de oudjaarsavond dan kunt u op 31 december 2008 om 20.45u inschakelen op Nederland 3. Daar ziet u dan bij de NPS het Top 2000 Jaaroverzicht, met onder anderen Daphne Bunskoek (neehee, niet Matthijs dus!), Ruby Wax, Alain Clark, Candy Dulfer, Adam Curry, Roel van Velzen en de helft van King Jack!

Laat die recorder maar snorren!
(want het wordt dus niet herhaald)Reacties op they don't play our lovesong anymore

Marie 27/12/2008 | 11:49 uur
Gelukkig wel Mart Smeets zaterdag en zondag ;-)
 
Zezunja 28/12/2008 | 20:28 uur
Ow, lijkt wel een beetje op mijn gemiskleun deze week qua Top 200 a gogo en zo.
 
Zezunja in disguise 28/12/2008 | 20:29 uur
Ow, lijkt wel een beetje op mijn gemiskleun deze week qua Top 200 a gogo en zo.

(ik word wederom geblocked dus ik meet mij even een ander persoonsbewijsje aan)
 
Zezunja 28/12/2008 | 20:33 uur
Lijkt wel een beetje op mijn gemiskleun de afgelopen week met Top 200 a gogo en zo...
 
Plaats jouw reactie