Mijn weblog

blablablabløf

Claire
18/01/2004 | 22:09 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik maakte gisteren een fout.
Ik ging namelijk naar een concert van Bløf. En dat moet ik maar niet meer doen.

Ik zag en hoorde de Zeeuwen al wel vaker live hun liedjes spelen. Bijvoorbeeld in paradiso, toen hun plaat 'Blauwe Ruis' net uit was. Dat was toen een heel behoorlijk optreden waarbij ik vooral onder de indruk was van de stem van zanger paskal en de lichtshow, meen ik me vaag te herinneren.
En 't is niet dat wat ik gisteren zag echt slecht was, of dat ze niet hun best deden. De stem van paskal was zoals altijd ehm..(hoe zal ik dat eens zeggen zonder meteen hits te krijgen op een verkeerd woord)..sexy te noemen, over zijn gitaarspel heb ik het ff niet. En drummer Norman sloeg er ook leuk op los. Op die andere twee heb ik ff niet zo gelet, maar het geheel klonk dus goon zoals altijd. En misschien was dat het ook wel wat mij na verloop van tijd ging irriteren.

Want na een poosje wat dichter bij een speaker te hebben gestaan, wist ik ineens weer waarom ik eigenlijk zelden een plaat van Bløf opzet. Het is namelijk zoveel. Zoveel van hetzelfde. Juist dat waar mijn Blauwe Helden wel vaker van worden 'beschuldigtd' (hebjenoujezin? wannabe-eindredacteur!), namelijk dat elk liedje op het vorige lijkt ("hebben ze ook liedjes die niet over vondelpark gaan?"), daar kreeg ik last van bij Bløf.
Dan heb ik het niet eens over de teksten van de liedjes, want dat was voor mij sowieso altijd al een beetje in het duister tasten, maar het is geheel dat zo uniform lijkt. Buiten de hits die ik van voor naar achter mee zou kunnen brullen, leken andere liedjes te verzanden in 1 grote brij van geluid en woorden. Ik betrapte me er zelfs op dat toen er werd verteld dat het toch wel erg eng was om zomaar een nieuw liedje voor een zaal te spelen en dat de band erg benieuwd was naar de reacties, ik dacht "oh. was dat nieuw?" Ik had niet eens echt in de gaten gehad dat er een ander nummer was begonnen.

Kortom. Ik vond twee-en-twintig-euro-vijftig (!) wel een beetje veel voor steeds meer van hetzelfde. Daar had ik hede ten dage toch minstens twee andere leuke bandjes voor kunnen zien volgens mij. Maar ach. De ervaring en kennis voor de toekomst is ook wat waard.
En u hoeft zich verder geen zorgen te maken, hoor. Het was, (lang leve het gezelschap!) gelukkig wel een erg leuke avond verder. Maar dat was het zonder Bløf ook wel geweest. Dusch.

Reacties op blablablabløf

Steen 19/01/2004 | 13:07 uur
JAAAAA! Ik dacht afgelopen zaterdag al: hé, die mevrouw kén ik, maar wie is het ook weer? CLAVER!!! Natuurlijk! Excuses als ik u glazig heb aangekeken!

Ik vond het Blof-concert wel aardig, maar een béétje automatische piloot-werk. Heb ze wel 's beter gezien. En wat betreft dat nieuwe nummer; ik vond het juist wel verrassend, Blof met heuse Lion King-muziek :-)
 
Sophia 19/01/2004 | 17:16 uur
Jij houdt er gewoon niet van,dat heb je al eens eerder geschreven,waarom ga je er dan naar toe??
Om weer een negatief stukje te schrijven?
Bløf,je houdt er van of je haat het bijna....ik hou er heel veel van,kijk uit naar Ahoy 3 februari,alhoewel ze in kleinere zalen beter tot hun recht komen;-)Maar niet in MM dus.......
 
Helen 19/01/2004 | 21:18 uur
Nuja zeg! Ik zag de heren van Bl(euhhmm)of de dag ervoor en vond ze ge-wel-dig!

Ben het bij de weg met u eens dat Paskal een zeer sexy indruk maakt :-)
 
claver 20/01/2004 | 00:40 uur
Beetje jammer dat sophia niet goed leest. Er staat namelijk helemaal niet dat ik er niet van hou. Er staat zelfs dat het niet slecht was. Sophia mag dan ook nog even dat stukje aanwijzen waarin ik eerder heb geschreven dat ik blof stom vind (ofzoiets).
En verder; de pot verwijt de ketel want als het je niet bevalt wat hier wordt geschreven, waarom kom je dan lezen? daahaag sophia!
 
Steen 20/01/2004 | 10:39 uur
Ach, Claver... Sommige fan(atic)s verliezen door hun verafgoding / heldenverering de realiteitszin. Die zouden nog een CD kopen met een scheet van Paskal erop :-D Het zgn. oogkleppensyndroom... ;-)
 
iver 21/01/2004 | 19:03 uur
ja dahaaag sophia !
iver en claver denken hetzelfde.
 
Sophia 21/01/2004 | 21:21 uur
Nou,nou zo was het nou ook weer niet bedoeld,allereerst, alvorens te beoordelen of het me bevalt moet ik het toch eerst lezen...het andere stukje over BLØF ging over de single OMARM..kan het helaas niet meer vinden...en het "niet houden van" was een algemene opmerking over BLØF..overigens lees ik je stukjes altijd heel graag dus blijf ik dat ook gewoon doen.dag claver
 
Verbal Jam 22/01/2004 | 00:05 uur
Verdomd, je schrijft wat ik ook altijd al vond: het lijkt allemaal op elkaar. Maar dat durfde IK natuurlijk niet op te schrijven. Ik heb al genoeg vijanden de laatste tijd. Bovendien heb jij er meer verstand van ;-)
 
odette 26/01/2004 | 13:23 uur
Ik vond ook iets van de Blufjes: http://www.nznl.com/detslife/archives/00000844.htm Wel jammer dat ik nou niet meer met claver mijn Eerste Bluf-Concert kan meemaken;-)
 
Plaats jouw reactie