Mijn weblog

cowboys of indiaans, kiezen kon'k al nooit

Claire
20/06/2005 | 23:55 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik kan er niks aan doen. Ik ben weer fan van iets. Of eigenlijk meer van iemand. En het is weer eens een cowboy.

Oke. Hij ziet er niet bepaald uit als een cowboy. Geeft niks. Eruit zien als een cowboy kan in principe iedereen die dat zou willen. Makkie.
Klinken als een cowboy daarentegen, dat is me even andere koek.
En dat deed ie wel. JW Roy, gisteren in het vondelpark.

Ik wist wel dat ie daar kwam spelen. We waren er zelfs soort van expres voor naar het park gegaan. Een picknik is altijd goed en met die hitte kan je misschien beter wat wind vangen aan een water ofzo. Maar ik had JW Roy wel eens op de tv gezien en was daarna meteen naar de winkel gerend om 2 platen van em aan te schaffen. Naar mijn volle tevredenheid. Had z'n toerschemaatje bekeken om maar weer eens zuchtend tot de conclusie te komen dat leuke dingen nooit bij mij in de buurt spelen als ik dat wil. Naar volle ontevredenheid.
Een half jaar later zag ik em ineens op de agenda van het vondelpark staan.

En zo kwam het dat we in een blikkerend hete zon op een half uitgestorven tribune (het andere publiek zat aan de overkant in de schaduw, de mietjes) zaten te luisteren naar de man en zijn gitaar (en nog een iemand wiens naam ik nu weer kwijt ben maar dat geeft niets want hij speelde heus wel leuk piano en samenzang klonk ook mooi maar die liedjes die die vriend solo deed, waren maar mwah en ik hou soms niet zo van trekzak ook). Als je je ogen dichtdeed, en je een beetje naar de zon richtte, dan leek het wel of je ergens in het zuiden van Amerika was. Denk ik hoor, want ik ben daar nog niet geweest.
Maar zo klonk het dus wel.

Het leek echt helemaal niet Nederlands, zelfs. Of nee, dat zeg ik misschien verkeerd. (en dat is namelijk de stomste uitdrukking: onnederlands goed. bah!) Hij klonk niet als een Nederlander. Zelfs niet toen hij liedjes in het Brabants ging zingen. Zelfs niet toen hij samen met zijn vriend op dat podium een klompendansachtig iets met een harmonica deed. En nee, zelfs niet toen hij zomaar een hele andere, Brabantse tekst op 'Op Fietse' van Skik zong. Zelfs toen vond ik het nog tof.
En dat is best wel knap. Dan doe je ergens toch iets heel goed.
Bij mij althans.

wjroyendeindiaan.jpg


Maar hee! het ging toch over een cowboy? Wat doet dan ineens die indiaan daar zo op de voorgrond van de foto?
Juist. psies. Dat dacht ik dus ook. Waar Komt Ineens Die Indiaan Vandaan?
Hij was de enige die geen slippers aanhad. Hij was de enige met een jasje aan. Hij was de enige met een verenhoed op. En hij was de enige die de eerste 4 regels van Suspicious Minds zong toen een intro van een ander nummer daar een beetje op leek. En daarna was hij de enige die oprecht verbaasd was dat er toch een andere tekst kwam. En daarbij.
Daarbij was hij de enige die een dansje deed. Helemaal in zijn eentje. Een indianendansje.

Ik had ook best wel een dansje willen doen op zo'n honkytonkrock'nrollbluescountry muziekje. Maar het was 30 graden op een helverlichte zondagmiddag in een half leeg openluchttheater in het vondelpark en ik had alleen een flesje water.
En dan doe ik geen dansjes. Zelfs geen indianen-dansjes.
De volgende keer wil ik JW Roy in een donkere rokerige en stampvolle achterafkroeg zien. Met veel drank en sigaretten erbij.
Blijkbaar zijn cowboys niet altijd & overal op hun plaats.

Reacties op cowboys of indiaans, kiezen kon'k al nooit

claverklaring 21/06/2005 | 00:01 uur
Cowboys & Indiaans - Skik
 
cockie 21/06/2005 | 09:56 uur
Bij 'toerschemaatje' dacht ik dat je weer een nieuw vriendje had... (een maatje, een toersemaatje.)
 
George 21/06/2005 | 11:29 uur
Over koibois gesproken: morgenavond staat Clem Snide in Paradipo. Dat móet wel fijn zijn.
 
MonE 21/06/2005 | 14:28 uur
Told you so!! (zie Gb van L&tLBC, paar weekjes terug).

Heb uiteraard al een (gesigneerd.. jeu) exemplaar van Laagstraat 443.. wat komen er tegenwoordig toch goeie dingen uit Brabant! (behalve Claaf en moi dan)
 
Rick II 21/06/2005 | 16:01 uur
Die indiaan heet Iwan.
Hij heeft gewoonte getrouw zijn habitat in De Pijp alwaar hij zijn door dranke benevelde filosofien uitdraagt op de kruispunten met de Albert Cuyp of het M.Heinekenplein.
 
SuzanneB 22/06/2005 | 13:09 uur
Die indiaan was irritant zeg!!
 
Plaats jouw reactie