Mijn weblog

en ook...

Claire
12/03/2004 | 00:08 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Zeg.
Niet om 't een of ander hoor. Misschien ben ik naief, of van het dramazoeken. Of misschien heb ik iets gemist gedurende de dag.
Maar die aanslagen in Madrid vanmorgen, dat is toch bijna even erg als toen met het wtc? Of lijkt dat maar zo? De ramp is alleen niet live on CNN te volgen geweest, maar voor de rest...Ik zie op tv net zo goed de rokende puinhopen en de rouwenden, de rij om bloed te geven en de angst in de ogen van de mensen op straat.

Dus ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed dat hier verder alles goon doorgaat. Dat 'Madrid' maar een relatief klein onderdeel van de journaals en actualititendingesen is. Niks geen stilgelegde uitzendingen, rampen-specials en aangepast programma. Zelfs geen bezorgd kijkende Loretta Schrijver heb ik gezien. Maar dat er dus na het bespreken van de feiten en hier en daar wat plichtmatige deskundigen aan het woord ook goon nog ander nieuws is (de paarden van de amsterdamse politie hebben een stalvirus, iets met De Vinkenslag. The usual.). Dat wel. En morgen goon weer over naar de orde van de dag.

What ever happened to "aanslag op de democratie" en "de onschuld van een land werd vandaag vermoord?" Of waren dat de teksten bij de dood van Pim Fortuyn? Holle frasen, zo klinken ze voor mij nu ineens.
Dit waren toch ook een paar duizend onschuldige burgers, goon op weg naar hun werk, minding their own business? Sinds wanneer is Madrid ineens ver-van-je-bed?

Maar goed.
Dat zal dan wel weer aan mij liggen.
 

Reacties op en ook...

Irene 12/03/2004 | 07:55 uur
Nee, daar heb je g(ew)oon gelijk in. Dit is even erg.
 
Rolandow 12/03/2004 | 10:11 uur
Dit is geen Amerika.
 
cyclone 12/03/2004 | 11:01 uur
goed punt ! .. tis ook compleet aan mij voorbij gegaan .. Maar waarom ? geen idee ..
 
Ruben 12/03/2004 | 22:10 uur
We zijn een beetje rampenmoe met z'n allen.
 
pluk 13/03/2004 | 02:20 uur
foto van de voorpagina vd volkskrant van vrijdag; bijna janken bij het ontbijt.
 
Lars 13/03/2004 | 18:26 uur
Ik vond de foto op het tweede katern een stuk erger. Gek genoeg at ik wel m'n boterhammen op én nam ik de trein. Rampenmoe? Afgestompt? Ik weet het zelf ook niet, eigenlijk.
 
Smarts 14/03/2004 | 14:54 uur
Dit bewijst maar weer eens dat *wij* niets te vinden hebben, maar dat anderen dat voor ons bepalen, en de media speelt daarin een hoofdrol!
 
Plaats jouw reactie