Mijn weblog

surfing, surfing, netsurfing

Claire
03/03/2004 | 19:47 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Omdat het gisteren in casa claver superhatjoesdee was (onk onk) en ik nu dus al twee dagen binnenshuis (is dat een woord?) zit, hou ik me vooral bezig met de oorspronkelijke bedoeling van het internet. Zijnde; het opzoeken der Dingen.
Die op te zoeken Dingen hebben de laatste dagen voornamelijk betrekking op reizen. En dan vooral hoe je ze zo goedkoop mogelijk kan krijgen.
Ik plak graag de stikker 'Nederlander' op mijn voorhoofd, danku.

Nu weet niet hoe vaak u daadwerkelijk gebruik maakt van de zoekfunctie van het internet en alle info die er verborgen ligt in de wijde wereld van het web, maar ik doe dat met enige regelmaat. Tel daarbij op dat ik ongeveer 25% van mijn werktijd bezig ben met Dingen uit- danwel opzoeken en ik vind dat ik best van mijzelf mag zeggen dat ik behoorlijk bedreven en soms zelfs succesvol ben in Dingen Opzoeken. Informatie Vergaren zo u wil. Om het woord researchen maar even te vermijden.
Maar na twee dagen surfen begint het mij inmiddels wel een beetje duizelen. Ik weet nu even niet meer waar ik nog meer kan zoeken. Misschien heb ik al wel gevonden wat ik zocht en is er goon niet meer. Dit uiteraard in het kader van: als het niet op internet te vinden is, bestaat het waarschijnlijk niet.
Maar misschien dat ik wel verkeerd zoek. Ik ben eigenlijk niet zo ingevoerd in de materie en mijn bronnen zijn een beetje opgedroogd. Aldus vroeg ik mij af of u mij nog wat idee-en aan de hand kan doen.

Ik zoek namelijk het volgende. Ik wil dus een reisje. In eerste instantie ging ik voor een stedentripje naar NYC. Het liefst een dag of 5,6 (is eigenlijk 3 nachten) met 2 personen in een hotel, en dan vanaf 24 april. De goedkoopste 'pakketreis' die ik kon vinden komt op e440 excl luchthavengedoedinges. Das niet heul duur nee. Maar ik -herstel; mijn optionele resigenoot- wil goon weten of het nog goedkoper kan.
Das dus optie uno. Optie dos is eigenlijk hetzelfde verhaal, maar dan voor 1 persoon, begin april. Hoewel je minder ruimte inneemt als je alleen reist en slaapt, moet je toch altijd meer betalen. Altijd! Meestal goon hetzelfde als je anders met 2 personen zou betalen. Ik vind dat erg gemeen en oneerlijk, maar zo is het leven nu eenmaal. Schijnt.

Prijzen voor 1 persoon zijn sowieso vrij moeilijk op te vragen, je moet dan eerst inloggen en registreren en weetikwat al niet meer, dus als iemand me daar eens wat meer info over zou kunnen verstrekken; volgaerne! (ook belachelijk trouwens dat gruwelgruwelgroepsreizen voor arghargharghalleengaanden -die waar je dus niet de prijs voor jou en je imaginary friend in je eentje hoeft op te hoesten- dan weer alleen naar azie, afrika of allerlei onherbergzame gebieden blijken te gaan)

En als dat nou niet lukt, dat NY verhaal, dan had ik nog iets anders bedacht; Vancouver. Ook begin april, 1 persoon.
Das wel echt duur. Vind ik. Of je nou alleen of met z'n twee-en gaat: het goedkoopste ticket dat ik kon vinden (de 'goedkopeticketsites' zijn echt niet te tellen en ze hebben uiteindelijk bijna allemaal dezelfde aanbiedingen) was e673 euro. En dan moet ik nog in Victoria op het eiland Vancouver zien te geraken. Een rechtstreeks ticket daarheen kost e981!
Dus ik dacht heel slim eerst naar Seattle te vliegen en dan met de boot naar Victoria. Das al een stuk goedkoper. En leuk ook, waarschijnlijk. 62 dollar voor de boot en 434 euro voor het ticket. Minimaal. Maar hee! Das dan al bijna even duur als 5 dagen NYC. Maar dan moet je wel weer met z'n 2-en zijn...
Zucht. Gedoe.

Dus vandaar. Dat ik het even aan u vraag. Of u iets weet. Enzo.
Maar als u na lezen van bovenstaande denkt: ja daaag claver! Zoek het ff lekker zelf uit, ik ben geen reisburo, dan snap ik dat wel. Heus.
U bent tenslotte echt geen reisburo.

Reacties op surfing, surfing, netsurfing

Lieuwe 03/03/2004 | 22:06 uur
weekje Texel...;-) in een tent...

Maar nu even serieus: ik zag laatst op een poster op het raam van Your Travel (zo heet de vroegere NBBS tegenwoordig geloof ik) een aanbieding naar Chicago voor heel weinig geld (hoeveel precies is me even ontschoten). Maar dat was nog zonder overnachtingen.
 
claver legt het nog 1x uit 03/03/2004 | 22:18 uur
Ahem. het ging dus ff niet om willekerige reisidee-en. daar heb ik er zelf nog wel een paar van. Zo wil ik vobbeld best es naar Cuba. Of een weekendje Wenen. Lijkt me ook leuk. Of een weekje naar de zon. maar daar gaat het nu niet over. Dusch.
 
Thea 04/03/2004 | 10:06 uur
Your travel is eigenlijk stiekem My travel, maar goed, dat maakt verder niet uit. op vliegwinkel.nl is een aanbieding naar NY. Weliswaar alleen tm eind maart (ik weet het, das niet eind april), maar toch: 199 euri pp. Maar dat heb je vĂ¡st al gezien enzo.
 
cyclone 04/03/2004 | 11:32 uur
mmmm Ideetje hoor..maaruh .. wat als je het nu zelf eens vraagt aan een reisbureau .. gewoon ff sjekken ofze het goedkoper kunnen doen . .?
Volgens mij doen ze dat daar wel vaker ;-)
 
Plaats jouw reactie